Jump to content
Jack Bluebeard

The Captain Redbeard's hat

Recommended Posts

Jack Bluebeard

Hello guys!

I've noticed that the Capitan Redbeard's hat has a texture screw up, and NOT his head. I've built in my Lego Racers a lot of characters featuring Redbeard's head with other hats and they all went right. There is my favourite pilot too: Capitan Black with the head of Johnny Thunder and the hat of Redbeard. In the gameplay he has the behind head half black half yellow. Is there a way to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
alan

That is a common bug. I'm not sure how to fix this especially when I can't see all the textures. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jack Bluebeard

The wierd thing is that in the N64 version when you play as Redbeard this bug isn't present.

there is a screenshot:

photo.php?fbid=419404404834265&set=a.419

How you can see, there isn't any texture screew up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brickulator

The texture for the hat seems fine, it might be that a material colour code is wrong in an MDB somewhere, maybe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
alan

The texture for the hat seems fine, it might be that a material colour code is wrong in an MDB somewhere, maybe?

 

But Redbeard's head doesn't have the wrong color on his back all the time, only with his own hat...

 

 

The wierd thing is that in the N64 version when you play as Redbeard this bug isn't present.

there is a screenshot:

photo.php?fbid=419404404834265&set=a.419

How you can see, there isn't any texture screew up.

 

The screenshot does not work!

Share this post


Link to post
Share on other sites
RobExplorien

And ever noticed Alpha Draconis's car. That white side on that brick (on the left of his car) that should be black/grey on all sides. (borrowed image from Creator)

alphadragonis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
alan

There are a few bugs in Lego Racers, as we all already know from the wrong-ordered voices  :tf:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jack Bluebeard

Excuse me for the screenshot :( . There it is:

0.jpg

If it doesn't work again please let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
alan

It is visuable now. That's really strage that the bug doesn't appear in the N64 version...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Noob Slayer

I noticed this a long time ago and it is bugging me into the next millennium! HVS had to have been smoking some really heavy stuff... :tf:

Share this post


Link to post
Share on other sites
ProfessorBrickkeeper

And do you know how to fix it?

Well you could wait awhile until we finally have a tool for opening, exporting, and reimporting the models from LR as I feel that the problems are probably a problem with the vertex colors themselves which are actually embedded into the models themselves.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Noob Slayer

And do you know how to fix it?

No, I'm sorry. I've been digging around in my extracted JAM files like crazy and I can't find anything.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JimbobJeffers

You could have a look through the binary files defining the opponent colours. I haven't tried it myself, but Creator has experience on the subject.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JimbobJeffers

Why of the opponents?

By opponents I meant all the racers collectively, I can't remember if they're in the same file or separate ones (although I'd assume each gets its own file).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Noob Slayer

OK it looks like this is hard coded. I took the PELVIS files for CR from the N64 JAM and put them into the PC JAM and it didn't fix the bug...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jack Bluebeard

The PELVISes are for the NPC's drivers, not for the player's. There will be another file for the player's driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites
alan

The player's figures are saved in the savegame and nowhere else. Only the individual parts are saved in the (extracted) JAM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Noob Slayer

Maybe we could find some way to extract a save file...0.0 That would be amazing!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jack Bluebeard

I think that the problem is in a GDB for the character. But where are they?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Noob Slayer

I had an idea . . . maybe if we figured out some way to break open the CR_MAT file (cause, you know, it's for the AI) and use the hat texture FROM THAT as CR_HAT. Thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
RocketRacer123

Hello everyone. Have you ever noticed the annoying texture error with captain Redbeard's hat? Have a look at the screenshot below:

 

XDhKWl1.png?1

 

Is there any way to fix this problem??????  :S

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.