Welcome Guest!

Did you know you that by registering, you can gain access to new special powers? You’ll be able to reply to Topics, create your own Topics, talk in our Chatbox, message members, manage your profile, access extra content and much more! Best of all, this message & ads will vanish!

Sign in to follow this  
Followers 0
MaelstromIslander

I have it, but i also have bad news.

6 posts in this topic

Alright, so i finally have LEGO Island one and two. I got them for christmas. The first thing i wanted to play was LEGO Island one because i always dreamed of it.

 

Well, it won't work.

 

When i installed it and did everything it told me to do, and sent me back to the menu, i hit run game.

 

Then, it sent me to the main menu with the black background and the infomaniacs on the green baseplate. I hit run, but the minifigure above the button glitched out and it sent me back to the main menu.

 

Can someone help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try this:

Uninstall the game

Reinstall using my installer (link in my sig)

Run it now :P

But seriously, I'm not positive what is happening there, but my installer bypasses the splash screen(s) and let's you run the game directly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't mean to sound like an idiot, but how do you uninstall it? :P

 

Edit: Nevermind, theres an uninstall button. Do i click the link to the LEGO Media alternate installers?

 

Edit: Alright, so i did everything your alt installer told me to do and what you told me to do and what the game told me to do...

 

And then the cutscene was pitch black, and the info tower was invisible with only two flowers, the infomaniac, and the green/red bricks in existance.

 

Aka, the exact thing that happened in your glitch video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And then the cutscene was pitch black, and the info tower was invisible with only two flowers, the infomaniac, and the green/red bricks in existance.

 

Change your colour settings..... I think that's what did it for me.

 

If that doesn't work, you might need to muck in the registry values as that MIGHT have worked as well, but go for the colour solution first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Find "To configure LEGO Island". Run it as an administrator. Choose a graphics mode other than Direct3D HAL. Run the game as an administrator. If it still doesn't work, run configuration as administrator again and choose another mode. Repeat until you've tried all three besides Direct3D HAL.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, a miracle happened.

 

I was finally going to ask my dad to listen to Jamesster's tutorial to see if it works.

 

He ignored it, and went in anyway. Something magical happened; The Cutscene wasn't black, i was still in my doubts though.

 

But then it happened, i saw the info-centre, the infomaniac gave me his greeting, and i jumped for joy. God gave me LEGO Island. However, i don't know if it will do it again, so i'll have to play it a second time.

 

And when i do, i'm using dat ogel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0